Van Allergie naar Voeding: Mijn Reis naar een Gezonde Geest en Lichaam

Geplaatst op april 2023 door Maureen Story

Na mijn opleiding diëtetiek en de opleiding Trainer Hormoonfactor ben ik mijn praktijk “Voeding voor de Geest” gestart. Héél idealistisch om de wereld een stukje mooier te maken. Ik wist wel dat ik er nog lang niet was, maar ik stond te trappelen om mijn bijdrage te mogen leveren in deze complementaire wereld. 

Tijdens de studie diëtetiek ben ik door een geweldige leerkracht geattendeerd op de oervoeding en kwam ik er achter dat ik het in de wereld van de diëten niet moest zoeken. Verder onderzoek bracht mij op het pad van Ralph, bij Juglen en uiteindelijk bij Richard. Deze grote namen hoeven, volgens mij, geen verdere introductie. Ik wilde meer; want zie er maar eens via voeding achter te komen wat men voor klachten heeft en waar deze vandaan komen. Ik kan dit met mijn persoonlijk verhaal onderstrepen. Tijdens mijn jeugd heb ik altijd last gehad van allergieën, jeuk en opgezette klieren. Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd; van huisarts naar ziekenhuis, van dermatoloog naar allergoloog. Mijn rug werd vol met plakkers geplakt, ik kreeg prikjes, pillen, hormoonzalf en ga zo nog maar even door. Ik doorstond het allemaal (tijdelijk) want ik wilde er koste wat kost achter komen wat mij triggerde.

Diagnose: contact- en nikkelallergie? Gek genoeg nam ik er geen genoegen mee – toen wist ik natuurlijk (nog lang) niet wat ik nu weet – en kwam ik bij een praktijk voor natuurgeneeswijze in Heiloo terecht. Diagnose na 1 bezoek: heftige (vooral mentale) stress. Mijn hele systeem was compleet in de war en vertoonde allerlei kwalen die niet zo maar op te lossen waren. Ik moest flink met mezelf aan de slag, fysiek én mentaal. En ondersteund door homeopathische korreltjes heeft deze man mijn leven verrijkt. Door zijn kennis en door zijn inspiratie en daar ben ik hem tot op de dag van vandaag nog dankbaar voor.

Nu zo’n 25 jaar later heb ik van dat soort zaken allemaal geen last meer maar weet ik hoe lastig het is te traceren, behalve door uitsluiting van voedingsmiddelen, wat voeding precies wél of niet voor je doet. En wat is voeding precies? En daar kwam in 2017 de EMB-test om de hoek kijken. Ik volgde de dagopleiding, leerde mijn angst voor prikken overwinnen en nam de test mee in mijn voedingspraktijk. Toen al, al was het nog geen fractie van wat de test nu inhoudt, gaf het inzichten en dat doet het steeds meer. 8 november 2017; ik was mijn 1 e klant en heb nummer 23 als therapeut. De uitslag bestond uit de basis hematologie, het microscopisch bloedonderzoek, een lang leefstijl- en voedingsadvies en wel 10 energetische conclusies, totaal 5 pagina’s. En kijk waar. EMB nu staat! In mijn optiek een goeie aanvulling als basis in een onderzoek naar de fysieke en mentale klachten van onze klanten!

Disclaimer

Let op: De EMBtest is een intercollegiaal consult voor therapeuten en consulenten en vervangt geen reguliere bloedonderzoeken. De werkwijze is niet wetenschappelijk onderzocht en de energetische scan is niet voor iedereen geschikt. Meer informatie vindt u in onze disclaimer.