Mijn ervaring met de EMB bloedtest

Geplaatst op 1 oktober 2023 door Yvonne van Haastregt www.yvonnevanhaastregt.nl

Ken je dat gevoel…

Je bent van plan om vroeg op te staan, een gezond ontbijt te nuttigen, te willen journalen, iets van beweging te willen doen en daarna heerlijk energiek je dag te beginnen, maar eigenlijk heb je hier totaal de puf niet voor. 

Een aantal jaar geleden liep ik hier iedere ochtend tegenaan. Ik wist ontzettend goed hoe mijn ideale ochtend eruit zou zien, maar alles in mijn lijf hield mij tegen. Ook al ging ik om 21:30 naar bed, de vermoeidheid bleef.

Het was overigens niet alleen mijn lijf die tegenwerkte, ik was ook minder happy, onrustig, en opgejaagd.

Ik at gezond en sliep meer dan voldoende, hoe kan ik mij dan nog zo futloos voelen?

Dit was ontzettend frustrerend. 

Een onbegrepen gevoel 

Ik ging velen malen naar de huisarts die mij iedere keer alleen de boodschap gaf om rustiger aan te doen. Het zat namelijk ‘tussen mijn oren’. Dit gaf een gevoel van onmacht. Ik voelde mij totaal onbegrepen en wist zelf zeker, ‘er moet ook een andere verklaring zijn voor de oorzaak van mijn klachten’.  

De frustratie zette zich om in motivatie om te laten zien dat het echt niet alleen mijn mind was. Ik ging als afgestudeerd diëtist langs bij verschillende therapeuten en deed ook zelf naast mijn orthomoleculaire opleiding steeds meer onderzoek. Een Holistische aanpak had altijd al mijn interesse, vandaar ook de vervolgopleiding na mijn Hbo opleiding voeding & diëtetiek, en dit leerde mij ontzettend veel over de verschillende klachten die ik ervaarde, zoals een opgeblazen gevoel, futloosheid en hormonale klachten. Het stond in connectie met elkaar. 

EMB bloedtest 

Ik deed toen ook de EMB bloedtest, waar ik door mijn opleiding mee in aanraking kwam.  Een volledige check met waardes die de huisarts bij mij niet ‘zomaar’ wilde bekijken. 

Dit veranderde mijn leven! Uit de EMB bloedtest kwamen verschillende tekorten, intoleranties en verdenking van de borrelia bacterie, wat kan duiden op de ziekte van lyme. Inmiddels had ik al meer dan 2 jaar klachten zonder dat de reguliere zorg mij serieus nam. Natuurlijk was ik ergens enorm blij met deze uitkomst en verklaringen die ik eindelijk kreeg!

In samenwerking met een orthomoleculair arts en mijn eigen kennis ging ik hiermee intensief aan de slag. Na 3 maanden begon ik langzaam verschil te voelen en na 6 maanden ging het echt al veel beter. Mijn energie kwam eindelijk terug, ik had weinig tot geen vage klachten meer en mijn opgeblazen buik verdween. Ook mijn huid knapte op, ik had weer zin om dingen te ondernemen en mijn menstruatie verliep soepel. 

Mijn eigen ervaring, inmiddels 6 jaar geleden, heeft ervoor gezorgd dat ik deze test ook zelf binnen mijn bedrijf wilde gebruiken. Ik heb mij verder gespecialiseerd in de darmen, ontzettend veel ervaring opgedaan en gebruik nu mijn 9 jaar ervaring als orthomoleculair diëtist om vrouwen fysiek en mentaal in balans te brengen. 

Ik leer jou je gezondheid te ondersteunen zonder dat dit een obsessie wordt. Intuïtief eten staat daarin centraal. Connectie met je lichaam en een zelfverzekerd gevoel over je lichaam. 

Ik wil dat jij vol energie en met een stabiel gezond gewicht in de spiegel kunt kijken. Dit door middel van mijn EMB traject en online programma, specifiek voor vrouwen. 

Daarnaast help ik inmiddels ook andere therapeuten om hun bedrijf online zichtbaar te maken en een aanbod te creëren rondom de bloedtest, zodat de therapeut zelf ook in vrijheid en gezondheid kan blijven ondernemen. 

Laat het gerust weten als je vragen hebt. Mocht je meer kennis willen opdoen of mij leren kennen? 

Luister dan mijn Connect & Grow podcast. Hierin bespreek ik wekelijks verschillende gezondheidsthema’s en neem je een kijkje in mijn leven als succesvol coach. Inmiddels meer dan 160.000 keer geluisterd. 

Wie weet tot ziens!

Liefs, Yvonne

Disclaimer

Let op: De EMBtest is een intercollegiaal consult voor therapeuten en consulenten en vervangt geen reguliere bloedonderzoeken. De werkwijze is niet wetenschappelijk onderzocht en de energetische scan is niet voor iedereen geschikt. Meer informatie vindt u in onze disclaimer.