Complementaire zorg: Waarom het de moeite waard is om te overwegen

Natuurlijk geneeskunde

Complementaire zorg wordt steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen voor natuurlijke behandelingen in plaats van de traditionele, door de farmaceutische industrie gepromote medicijnen. Maar waarom eigenlijk? In deze blog zetten we de voordelen van natuurlijke zorg op een rijtje.

Voordelen van Complementaire zorg

Behandeling van de oorzaak

Complementaire zorg richt zich op het behandelen van de oorzaak van de ziekte in plaats van het bestrijden van de symptomen. Traditionele medicijnen zijn vaak gericht op het onderdrukken van symptomen, wat slechts tijdelijk verlichting biedt. Natuurlijke behandelingen daarentegen, richten zich op het aanpakken van de oorzaak.

Geen bijwerkingen

Een groot voordeel van complementaire zorg is dat er geen bijna geen bijwerkingen zijn. Traditionele medicijnen hebben vaak vervelende bijwerkingen, zoals misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn. Complementaire zorg maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten, waardoor er geen nadelige bijwerkingen zijn.

Geschikt voor langdurige behandeling

Complementaire zorg  is geschikt voor langdurige behandelingen. Traditionele medicijnen zijn vaak gericht op korte termijn oplossingen. Natuurlijke behandelingen daarentegen, richten zich op het herstellen van het lichaam en kunnen langdurig worden gebruikt.

Geen verslaving

Traditionele medicijnen kunnen verslavend zijn. Bijvoorbeeld, pijnstillers op recept kunnen leiden tot verslaving en misbruik. Natuurlijke behandelingen zijn niet verslavend en bieden een veilige en effectieve manier om ziektes te benaderen.

Betere immuniteit

Complementaire zorg helpt het immuunsysteem te versterken. Door het gebruik van natuurlijke ingrediënten wordt het lichaam gestimuleerd om zelf te genezen. Dit betekent dat het immuunsysteem wordt versterkt en beter in staat is om infecties en ziektes te bestrijden.

Conclusie

Er zijn vele redenen waarom mensen kiezen voor complementaire zorg. Natuurlijke behandelingen zijn gericht op het behandelen van de oorzaak van ziekte in plaats van het bestrijden van symptomen, hebben geen bijwerkingen en zijn geschikt voor langdurige behandelingen. Daarnaast zijn ze niet verslavend en versterken ze het immuunsysteem. Het is daarom niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor complementaire zorg als alternatief voor traditionele medicijnen.

Disclaimer

Let op: De EMBtest is een intercollegiaal consult voor therapeuten en consulenten en vervangt geen reguliere bloedonderzoeken. De werkwijze is niet wetenschappelijk onderzocht en de energetische scan is niet voor iedereen geschikt. Meer informatie vindt u in onze disclaimer.